< Ügyfélszolgálat >
Ha bármilyen egyéb kérdése lenne, keressen minket bátran!

Mi pontosan a FlexiBill?

Egy felhő alapú online számlázó rendszer, ami képes alkalmazkodni szervezeted folyamataihoz.

Mit jelent, hogy automatizált számlázó?

Meglévő rendszeredbe integrálva a Flexibill megszünteti a kézi számlázással járó problémákat. Így időt, pénzt és energiát spórolsz meg.

Egyéni vállalkozók számára is optimális megoldást jelent?

Természetesen igen. Egyéni vállalkozás esetén a regisztrációs felületen az “Egyéni vállalkozó vagyok” jelölőnégyzetet bepipálva eltűnik a cégnév mező, mivel ez egyéni vállalkozói fiókok számára nem releváns információ.

Be kell jelentenem a NAV felé, a FlexiBill számlázó rendszerét?

Mint minden számlázó program használatát, úgy a FlexiBill-t is be kell jelenteni a NAV felé. Ennek legegyszerűbb módja a NAV beállítások menüpont alatt található NAV nyilatkozat fül alatt elérhető adat fájl letöltésével lehetséges. A letöltött adatfájl importálva az ÁNYK programba extra erőfeszítés nélkül elvégezhető a számlázó használatának bejelentése.

Mi a garancia arra, hogy pontos cégadatok kerülnek a kiállított számlára?

A vevők adatainak megadásakor COFACE segítségével a cég neve/egyéni vállalkozó neve alapján megkeresi a vállalkozás további adatait, mint adószám, cégjegyzékszám és automatikusan kitölti azt.

Szükségem lesz egy külön program telepítésére?

A rendszerhez nem szükséges semmilyen állományt telepíteni lokális eszközre, mindössze egy böngésző (Chrome, FireFox, IE, Safari) szükséges.

Van lehetőség többnyelvű számla kiállítására?

Van lehetőség magyar, angol és német nyelvű bizonylat kiállítására.

Deviza számla esetében honnan fogok értesülni az akutális árfolyamot?

Ha a számlán lévő összeg devizában szerepel, akkor az adott pénznemnek megfelelően az aktuális napi MNB árfolyamát felajánlja a program. A számlán fel van tüntetve, hogy az aktuális árfolyam szerint mennyi a valuta értéke forintban, és az ÁFA részletezés is a valutában látható.

Biztonságban vannak az adataim?

Komolyan vesszük adatai biztonságát, amiről az alábbi linken olvashat részletesen:

Segítségre van szükségem, milyen elérhetőségeken kereshetem a FlexiBill csapatát?

Címünk: 1066 Budapest, Mozsár u. 16, ahol személyesen is találkozhat velünk, E-mail címünk: hello@flexibill.hu, itt írhat nekünk.
Kinek ajánljuk a FlexiBill-t?

Akik tömegesen állítanak ki számlákat, akár havonta több százat is

Akiknek elsődleges céljuk minél nagyobb pénzügyi tudatosság elérése

Akik szeretnének időt spórolni és megszabadulni a hossszas számlázási folyamatoktól

ESETTANULMÁNY

CÉG PROFILJA

Mélyépítéssel foglalkozó cég, 2 mrd Ft árbevétellel, saját, gépekkel és szakembergárdával, 7 év építőiparban eltöltött szakértelemmel.

KIHÍVÁS

Az ütemezések szerint haladnak a munkák, első ütem teljesítés igazolása rendelkezésre áll, de a korábban már jelzett hosszabb 90 napos fizetési határidő szerepel. A mélyépítő Kft-nek el kell kezdeni a következő ütem munkálatait, és folyamatosan gyűlnek a költségszámlái, az embereknek bért kell fizetni, szeretne előbb hozzájutni a pénzéhez.

MEGOLDÁS

A mélyépítő kft. a kiállított teljesítés igazolás  és számla másolatát benyújtotta társaságunkhoz, és 1-2 napon belül, ahogy a fővállalkozó visszaigazolta, hogy minden rendben a számlával, a faktorcég kifizette a számla értékének a 90%-át a mélyépítő Kft-nek. Így a mélyépítő Kft ki tudja fizetni a felmerült költségeit, alkalmazottai bérét, és van elegendő tőkéje a 2. ütem elvégzéséhez.

A mélyépítő Kft a fenti gyakorlatot követte a további ütemek számláinak kiállításakor, így lett elegendő tőkéje a működéshez, kivitelezéshez, továbbá szerzett egy újabb referenciát, és kapcsolatot a fővállalkozó nevében.

ESETTANULMÁNY

CÉG PROFILJA

Szállítmányozással foglalkozó cég, 250-300m Ft árbevétellel, 2 lízingelt kamionnal rendelkezik, saját telephellyel Pécelen.

KIHÍVÁS

A szállítmányozó cég szeretne előbb a hozzájutni a pénzéhez hiszen szinte minden megrendelője 30 vagy annál több napra fizeti ki a számlákat, így van olyan hónap amikor az elvégzett munkák csupán töredéke folyik be a kasszába. A kamionokat tankolni kell, és havonta lízing díjakat is rendezni szükséges, hiszen ellenkező esetben a munkaeszközei és a cége kerül veszélybe.

MEGOLDÁS

Cégünkkel írt alá a szállítmányozó cég faktorszerződést, melynek révén a számla kiállítását követően pár napon belül hozzájut a számla értékének jelentős részéhez, így tudja tankolni a kamionokat, és a lízingdíjat is tudja fizetni, továbbá újabb munkákat is tud vállalni.

ESETTANULMÁNY

CÉG PROFILJA

Újonnan alapított borász Kft, 3-4 hektáros szőlő ültetvénnyel. A cég üzletláncokba és nagyobb borkereskedő cégekbe, szállodákba tervez beszállítani, használva eddigi kapcsolatrendszerét.

KIHÍVÁS

Induló vállalkozásként, a meglévő tőkét elköltötte a cég a minőségi borok beszerzésére, melyet tovább kíván értékesíteni, továbbá az ültetvénnyel kapcsolatban is merültek fel nem várt költségek. Borász Kft. szerződött üzletláncokkal, indulhat a beszállítás. Az üzletláncok 45-60 napra fizetik ki a beszállított bor ellenértékét, viszont ha értékesíti a teljes készletet a cég nem lesz tőkéje a következő beszerzésre, és a borász Kft addig felmerült működési költségeit sem tudja fedezni. Az ügyfél igénye tehát minél előbb hozzájutni a pénzéhez.

MEGOLDÁS

Miután a borász Kft faktorszerződést kötött cégünkkel, a számlakiállítást követő pár napon belül hozzájutott a számla ellenértékének nagy részéhez (90%), így a további beszerzéseit tudta fedezni, és induló vállalkozóként kapott finanszírozást, ingatlan és ingó fedezett nélkül.