A Flexibillnek köszönhetően a Kulcs-Soft ügyfelei könnyebben faktoráltathatják számláikat

A Flexibillt, vagyis a digiális faktoring szolgáltatást a jövőben díjmentesen, közvetlenül, néhány kattintással elérhetik a Kulcs-Soft ügyfeleiMivel az EU-ban a KKV-k negyede a késedelmes kifizetések miatt csődöl be, egy olyan innovatív likviditáskezelési eszköz, mint a digitális faktoringjelentős támogatást nyújt az ügyviteli szoftver pénzügyileg tudatos 

vállalkozói számára.

A kis- és középvállalkozások legégetőbb problémájára, a likviditáskezelésre kínál a hitelnél gazdaságosabb, okosabb lehetőséget a Flexibill, mely az ország egyedüli,100%-ig digitálisan működő faktorcége, melyet mostantól a Kulcs-Soft ügyviteli rendszerén keresztül is elérhetnek a cégvezetők. 

Az Európai Unió tavaly közzétett kimutatása szerint az EU-ban a KKV-k negyede a nem időben kifizetett számlák miatt csődöl be. Emellett pedig átlagosan minden második, kereskedelmi ügyletekhez kapcsolódó számlát késedelmesen egyenlítenek ki a partnerek, vagyis a likviditáskezelés kiemelt fontosságú a KKV-k életében. De nem ez az egyetlen probléma, amire megoldást jelenthet a Flexibill, vagyis a digitális faktoring. 

Milyen további előnyei vannak a faktorálásnak

– Amíg a versenytársak a pénzükre várnak, a te céged versenyelőnyre tehet szert.

– Gond nélkül ki tudod fizetni a céged költségeit, elbocsátások vagy megszorítások nélkül.
 – Akkor se kerül bajba a céged, ha vevőid csak 30-60-90 nap múlva utalják át a kiállított számlák értékét.
 – A mai bizonytalan helyzetben is visszakapod a teljes irányítást a pénzügyeid felett.
 – Kérdés nélkül elvállalhatod a következő nagy projektet, nem kell az utalásra várnod.
 – Bátrabban invesztálhatsz új eszközökbe, új munkatársakba, így növelve vállalkozásod kapacitását és értékét.

Hogy működik a digitális faktoring a Kulcs-Soft rendszerében? 

A BÁV Faktorral partnerségben biztosított Flexibill szolgáltatáson keresztül gyakorlatilag néhány kattintással faktorálhatják a számláikat a Kulcs Soft felhasználói, vagyis azonnal megkaphatják az általuk kiállított számla faktoring díjjal csökkentett ellenértékét ahelyett, hogy várniuk kellene az ügyfél kifizetésére.

Itthon mintegy 3-4.000 cég él faktoringgal, ami mindössze a társas vállalkozások 1%-át teszi ki. Ugyanakkor a Flexibill és a Kulcs-Soft együttműködésben mostantól több ezer KKV is egyszerűen eléri ezt az eszközt – mondta Rátkai Tamás a Flexibillt fejlesztő BÁV Faktor Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, 2023-ban több 10 milliárd forintot folyósítottak a Flexibill rendszerén keresztül.  – A banki megoldásokkal szemben itt teljesen mindegy, hogy 50 ezer vagy 50 millió forint a faktorált számla értéke, a folyamat éppen olyan egyszerűen zajlik minden esetben – tette hozzá Rátkai Tamás.

Szabó Márton, a Kulcs-Soft Nyrt. termékfejlesztési vezetője azt emelte ki, hogy a Flexibill szolgáltatásának integrálásával egy teljesen új szintre emelik a likviditáskezelést az ügyfeleik körében. 

A Flexibill, vagyis a digitális faktoring díjmentesen érhető el az ügyviteli program többezer felhasználója számára.

A fejlesztéssel kapcsolatban a Világgazdaság online hírportálja is foglalkozott,
itt tudjátok elolvasni a cikket.

Oszd meg valakivel, akinek segíthet

Facebook
LinkedIn

Mélyépítéssel foglalkozó cég
esettanulmánya

Építőipar

Szállítmányozási cég
esettanulmánya

Kereskedelem

Tartalomjegyzék

Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezetességet nem vállalsz.

INGYENES REGISZTRÁCIÓ

Váltsd porosodó számláidat akár még aznap készpénzre!

TOVÁBBI TEENDŐID

Töltsd ki ezt az űrlapot!

Kérlek az adataidat minél pontosabban add meg, hiszen ezeken az elérhetőségeken értesítünk majd a faktoringhoz szükséges következő lépésekről!

Töltsd fel a szükséges dokumentumokat!

Egyszerű és igényes felhasználói felületünk akár a telefonodról is játszva végigvezet majd az eddig száraz adminisztrációs folyamaton.

Kezdd faktoráltatni a számláidat!

Ha megfelelően töltötted fel a dokumentumokat és mindent rendben találunk, folyósítjuk az általad faktorálandó számlákat (ezt valós időben követheted)!

A Flexibill az ország első 100%-ig digitális faktoring rendszere. A Flexibill digitális faktoring® a Flexibill Kft. bejegyzett védjegye.

Kapcsolat

ESETTANULMÁNY

CÉG PROFILJA

Mélyépítéssel foglalkozó cég, 2 mrd Ft árbevétellel, saját, gépekkel és szakembergárdával, 7 év építőiparban eltöltött szakértelemmel.

KIHÍVÁS

Az ütemezések szerint haladnak a munkák, első ütem teljesítés igazolása rendelkezésre áll, de a korábban már jelzett hosszabb 90 napos fizetési határidő szerepel. A mélyépítő Kft-nek el kell kezdeni a következő ütem munkálatait, és folyamatosan gyűlnek a költségszámlái, az embereknek bért kell fizetni, szeretne előbb hozzájutni a pénzéhez.

MEGOLDÁS

A mélyépítő kft. a kiállított teljesítés igazolás  és számla másolatát benyújtotta társaságunkhoz, és 1-2 napon belül, ahogy a fővállalkozó visszaigazolta, hogy minden rendben a számlával, a faktorcég kifizette a számla értékének a 90%-át a mélyépítő Kft-nek. Így a mélyépítő Kft ki tudja fizetni a felmerült költségeit, alkalmazottai bérét, és van elegendő tőkéje a 2. ütem elvégzéséhez.

A mélyépítő Kft a fenti gyakorlatot követte a további ütemek számláinak kiállításakor, így lett elegendő tőkéje a működéshez, kivitelezéshez, továbbá szerzett egy újabb referenciát, és kapcsolatot a fővállalkozó nevében.

ESETTANULMÁNY

CÉG PROFILJA

Szállítmányozással foglalkozó cég, 250-300m Ft árbevétellel, 2 lízingelt kamionnal rendelkezik, saját telephellyel Pécelen.

KIHÍVÁS

A szállítmányozó cég szeretne előbb a hozzájutni a pénzéhez hiszen szinte minden megrendelője 30 vagy annál több napra fizeti ki a számlákat, így van olyan hónap amikor az elvégzett munkák csupán töredéke folyik be a kasszába. A kamionokat tankolni kell, és havonta lízing díjakat is rendezni szükséges, hiszen ellenkező esetben a munkaeszközei és a cége kerül veszélybe.

MEGOLDÁS

Cégünkkel írt alá a szállítmányozó cég faktorszerződést, melynek révén a számla kiállítását követően pár napon belül hozzájut a számla értékének jelentős részéhez, így tudja tankolni a kamionokat, és a lízingdíjat is tudja fizetni, továbbá újabb munkákat is tud vállalni.

ESETTANULMÁNY

CÉG PROFILJA

Újonnan alapított borász Kft, 3-4 hektáros szőlő ültetvénnyel. A cég üzletláncokba és nagyobb borkereskedő cégekbe, szállodákba tervez beszállítani, használva eddigi kapcsolatrendszerét.

KIHÍVÁS

Induló vállalkozásként, a meglévő tőkét elköltötte a cég a minőségi borok beszerzésére, melyet tovább kíván értékesíteni, továbbá az ültetvénnyel kapcsolatban is merültek fel nem várt költségek. Borász Kft. szerződött üzletláncokkal, indulhat a beszállítás. Az üzletláncok 45-60 napra fizetik ki a beszállított bor ellenértékét, viszont ha értékesíti a teljes készletet a cég nem lesz tőkéje a következő beszerzésre, és a borász Kft addig felmerült működési költségeit sem tudja fedezni. Az ügyfél igénye tehát minél előbb hozzájutni a pénzéhez.

MEGOLDÁS

Miután a borász Kft faktorszerződést kötött cégünkkel, a számlakiállítást követő pár napon belül hozzájutott a számla ellenértékének nagy részéhez (90%), így a további beszerzéseit tudta fedezni, és induló vállalkozóként kapott finanszírozást, ingatlan és ingó fedezett nélkül.