Elérkezett a digitális faktoring kora

Motivált beszállítók, rugalmas kifizetéssel

Az országban egyedüli módon ezentúl 100%-ig digitálisan “vesszük meg” a beszállítóid aktív számláit, így elit partneri magatartással is szabhatsz hosszabb fizetési határidőket!

A Te beszállítóid elkötelezettek és pénzügyileg is stabilabbak

A digitális faktoring egy a hitelnél okosabb finanszírozási forma, amivel a beszállítóid már a teljesítés napján hozzájuthatnak a munkadíjukhoz.

A BÁV Faktor a Magyar
Nemzeti Bank által felügyelt
intézmény.

Válságálló üzleti kapcsolatok: míg továbbra is rugalmas határidővel fizethetsz, a beszállítóid akár aznap a pénzükhöz juthatnak

Gyakorlatilag “megvesszük” a beszállítóid számláit, melyeket a faktorcég felé akár hónapokkal később is gond nélkül rendezhetsz

Itthon, egyedüli módon teljesen digitálisan zajlik a folyamat, így nincs papírmunka a minimális adminisztrációval sem

Amíg a versenytársaid kockáztatják a legprofibb beszállítók elvesztését, te nem csak motiválod őket, de biztosíthatod a likviditásukat

30-60-90 napos fizetési határidő?
A Flexibillnek nem probléma!

Vevőként továbbra is a megszokott (vagy hosszabb) határidővel fizethetsz, hiszen mi ettől függetlenül rendezzük a beszállítóid számláit.

Látod benne a lehetőséget?

A faktoring bár Magyarországon még gyerekcipőben jár, számotokra ez jelentheti a valódi pénzügyi versenyelőnyt

Már pár percen belül kaphatsz rugalmas finanszírozási keretet

Egyszerűen, mindössze néhány dokumentum feltöltése után pénzügyi algoritmusunk automatikusan kalkulál neked egy finanszírozási keretet és költséget, így nem kell napokat várnod és biztosan nem is érhet meglepetés.

Most először 100%-ban online is intézheted a teljes folyamatot

Nincsenek tornyozó szerződések és személyesen se kell átmásznod a városon egy aláírás miatt. Ha szeretnéd, a teljes folyamat online zajlik, így nem csak az ügyintézés sokkal gyorsabb és kényelmesebb, de akár már aznap finanszírozhatjuk a számláidat. Ezt adja a digitális faktoring®.

Gombnyomásra csinálhatsz 
pénzt a számláidból

A teljes folyamatot digitalizáltuk, hogy időt spóroljunk neked. Így most először akár elég lehet egy aláírás és egy gombnyomás, hogy a számláid összegének akár 90%-a már aznap rendelkezésre álljon. Csak azt faktoráld, amit szeretnél, legyen ez éppen egy vagy akár több száz számla.

0 milliárd
Ft folyósított finanszírozás
0 ezer
faktorált számla
0
elégedett ügyél
0 +
megkötött szerződés

NÁLUK MÁR HALLHATTÁL RÓLUNK

Gyakran ismételt kérdések

A faktoring eddig elsőre bonyolult lehetett, de mi brutálisan könnyűvé tettük számodra

Nem találtad meg a választ? Sebaj!

A faktoring egy finanszírozási forma amelyet (a hitelhez hasonlóan) egy bank vagy faktorház biztosít, ezzel támogatva a pénzt igénylő vállalkozás számlájának folyósítását.

Ez különösen fontos olyan partnereknél, ahol a vevők hosszú határidőre, sokszor csak a számla kiállítását követő 30-60-90 napra fizetnek.

A faktoring segítségével a beszállító “eladja” a faktorcégnek a vállalkozás aktív számláit. A munkadíjhoz így akár már aznap hozzájuthat, a tartozást pedig a számla lejártával partner már a faktorház felé rendezi.

Több egyszerű és gyakori esettanulmányon keresztül is bemutatjuk a folyamatot, ezt feljebb görgetve vagy IDE kattintva nézheted át.

Ami változik, hogy a beszállító számláján szereplő összeget a faktorcég számlaszámára kell utalni a megszokott határidőre.

Ezeket a számlákat habár szükséges a Flexibill felületén belül visszaigazolni, erre azonban nálunk egyszerűen, 100%-ig digitálisan van lehetőség.

A faktoring kapcsán a legalapvetőbb probléma, amire megoldást nyújtunk a lassan, hosszú határidőre való kifizetés.

Ez tökéletesen támogatja a céljaidat, akár a biztonság és stabilitás, akár a folyamatos növekedés van fókuszban jelenleg a vállalkozásodban.

Néhány előny, amit a faktoring által élvezel majd:

  1. gond nélkül ki tudod fizetni a céged költségeit, elbocsátások vagy megszorítások nélkül
  2. akkor se kerül bajba a céged, ha csak 30-60-90 nap múlva érkezik be az utalás
  3. a mai bizonytalan helyzetben is visszakapod a teljes irányítást a pénzügyeid felett
  4. kérdés nélkül elvállalhatod a következő nagy projektet, nem kell az utalásra várnod
  5. a cashflow hiány nem áll a növekedés útjába (vehetsz fel új embert, invesztálhatsz, stb.)

Magánszemélyek.

Vállalkozások, ahol szállító és vevő egy azon ügyfél (adós)csoport tagja. (pontosabb meghatározást lásd: hpt. és ptk. vonatkozó rendelkezései)

Faktorálás szempontjából kiemelten kockázatos iparágakban működő vállalkozások, ezekről kérjük érdeklődjön kollégáinknál.

Vállalkozások, amelyek nem végeznek értékesítési és szolgáltatás nyújtási tevékenységet.

Természetesen igen.

Nálunk teljes kontrollod van a pénzügyeid felett, így csupán azokat a számlákat faktorálod, amelyeket szeretnéd. Legyen ez egy számla vagy akár több száz.

A Flexibill által itthon elsőként és egyedüliként nyújtott digitális faktoring® által akár aznap megfinanszírozzuk aktív vevőszámládat.

Velünk sokkal egyszerűbb és gyorsabb a faktoring, mivel most akár a teljes folyamat (a regisztrációtól, a dokumentumok feltöltésén át a konkrét finanszírozásig) digitálisan zajlik.

Amennyiben első alkalommal veszed igénybe szolgáltatásunkat az ügymenet 1-2 hetet igénybe vehet.

A bruttó számla összegének 0,5-2,5%- a, ügylettől függően. Konkrét ajánlatért, kérem keresse kollégáinkat.

Az alábbi dokumentumok feltöltésére szükséged lesz a számláid faktoráláshoz:

Szállító adatlap ügyfél adataival kitöltve, aláírva, dátumozva,

Vevő adatlap – szállító tölti ki a faktorálni kívánt vevőkre külön -külön, aláírva, dátumozva,

30 napnál nem régebbi főkönyvi kivonat,

30 napnál nem régebbi adófolyószámla kivonat,

Társasági szerződés szállító részéről+ Aláírási címpéldány másolata,

Aláírt szerződés vagy megrendelés másolata a faktorálni kívánt vevők vonatkozásában

Amennyiben több szerződés van, lehetőség szerint mindet kérjük.

Fizetési tapasztalat, vevőanalitika (xls file-ban lehetőleg) a faktorált vevők vonatkozásában az elmúlt egy évre pl: 2018.09-2019.09 az aktuális hónapnál három hónapon belüli hónap záró időszakkal, amelyben látszik a már kiállított számlák száma, összege, eredeti és tényleges fizetési határidő.

Előre is gratulálunk a döntésedhez!

Bátran vedd fel velünk a kapcsolatot email-ben a sales@bavfaktor.hu-n keresztül vagy telefonon a +36 1 688 0360-as számon.

Ezen kívül természetesen online is elindulhatsz a folyamaton az oldal alján található űrlap kitöltésével. Ebben az esetben a részletekkel már mi fogunk keresni.

Kérdésed van? Keresd fel szakmai ügyfélszolgálatunkat!

Szakértő kollégáink készséggel segítenek

A Flexibill az ország első 100%-ig digitális faktoring rendszere. A Flexibill digitális faktoring® a Flexibill Kft. bejegyzett védjegye.

Kapcsolat

ESETTANULMÁNY

CÉG PROFILJA

Mélyépítéssel foglalkozó cég, 2 mrd Ft árbevétellel, saját, gépekkel és szakembergárdával, 7 év építőiparban eltöltött szakértelemmel.

KIHÍVÁS

Az ütemezések szerint haladnak a munkák, első ütem teljesítés igazolása rendelkezésre áll, de a korábban már jelzett hosszabb 90 napos fizetési határidő szerepel. A mélyépítő Kft-nek el kell kezdeni a következő ütem munkálatait, és folyamatosan gyűlnek a költségszámlái, az embereknek bért kell fizetni, szeretne előbb hozzájutni a pénzéhez.

MEGOLDÁS

A mélyépítő kft. a kiállított teljesítés igazolás  és számla másolatát benyújtotta társaságunkhoz, és 1-2 napon belül, ahogy a fővállalkozó visszaigazolta, hogy minden rendben a számlával, a faktorcég kifizette a számla értékének a 90%-át a mélyépítő Kft-nek. Így a mélyépítő Kft ki tudja fizetni a felmerült költségeit, alkalmazottai bérét, és van elegendő tőkéje a 2. ütem elvégzéséhez.

A mélyépítő Kft a fenti gyakorlatot követte a további ütemek számláinak kiállításakor, így lett elegendő tőkéje a működéshez, kivitelezéshez, továbbá szerzett egy újabb referenciát, és kapcsolatot a fővállalkozó nevében.

ESETTANULMÁNY

CÉG PROFILJA

Szállítmányozással foglalkozó cég, 250-300m Ft árbevétellel, 2 lízingelt kamionnal rendelkezik, saját telephellyel Pécelen.

KIHÍVÁS

A szállítmányozó cég szeretne előbb a hozzájutni a pénzéhez hiszen szinte minden megrendelője 30 vagy annál több napra fizeti ki a számlákat, így van olyan hónap amikor az elvégzett munkák csupán töredéke folyik be a kasszába. A kamionokat tankolni kell, és havonta lízing díjakat is rendezni szükséges, hiszen ellenkező esetben a munkaeszközei és a cége kerül veszélybe.

MEGOLDÁS

Cégünkkel írt alá a szállítmányozó cég faktorszerződést, melynek révén a számla kiállítását követően pár napon belül hozzájut a számla értékének jelentős részéhez, így tudja tankolni a kamionokat, és a lízingdíjat is tudja fizetni, továbbá újabb munkákat is tud vállalni.

ESETTANULMÁNY

CÉG PROFILJA

Újonnan alapított borász Kft, 3-4 hektáros szőlő ültetvénnyel. A cég üzletláncokba és nagyobb borkereskedő cégekbe, szállodákba tervez beszállítani, használva eddigi kapcsolatrendszerét.

KIHÍVÁS

Induló vállalkozásként, a meglévő tőkét elköltötte a cég a minőségi borok beszerzésére, melyet tovább kíván értékesíteni, továbbá az ültetvénnyel kapcsolatban is merültek fel nem várt költségek. Borász Kft. szerződött üzletláncokkal, indulhat a beszállítás. Az üzletláncok 45-60 napra fizetik ki a beszállított bor ellenértékét, viszont ha értékesíti a teljes készletet a cég nem lesz tőkéje a következő beszerzésre, és a borász Kft addig felmerült működési költségeit sem tudja fedezni. Az ügyfél igénye tehát minél előbb hozzájutni a pénzéhez.

MEGOLDÁS

Miután a borász Kft faktorszerződést kötött cégünkkel, a számlakiállítást követő pár napon belül hozzájutott a számla ellenértékének nagy részéhez (90%), így a további beszerzéseit tudta fedezni, és induló vállalkozóként kapott finanszírozást, ingatlan és ingó fedezett nélkül.